Turun vihreä keskusta

Turun vihreä valtuustoryhmä on vetänyt entisen puheenjohtajamme Mika Helvan johdolla syksyn ajan niin kutsuttua keskustan kehittämistyöryhmää luottamushenkilöille. Tarkoituksena on hahmotella oma visiomme Turun vihreästä keskustasta – Enkä tässä siis viittaa keskustapuolueeseen. Itse olen päässyt osallistumaan kokoontumisiin harvakseltaan, mutta työryhmän tulosta odotan innolla.

Löysin itsekin vanhan puheeni toriparkin vastaisesta mielenosoituksesta alkuvuodelta 2009. Puhe käsitteli asioita, joita mielenosoittajat puolustivat, ja huomasin puheen edelleen olevan kovin ajankohtainen.

Me emme ole täällä tänään vastustusmielellä. Me olemme puolustamassa. Olemme tukemassa kehitystä, viemässä sitä oikeille urille. Me tuemme viihtyisää kaupunkia, jossa jokaisella on hyvä elää ja jossa on tilaa jokaiselle. Haluamme Turun sydämen olevan vehreä, ihmisen kokoinen, erilaisille avoin, vapaa, esteetön, kiireetön, viihtyisä, puoleensavetävä, kaunis, ympäristöystävällinen ja turvallinen.

Me haluamme asioita, jotka tutkimusten sekä ihan paljaan maalaisjärjen mukaan kehittävät Turun kokoista kaupunkia: kävelykeskustaa, puistoalueita, pyöräteitä, seudullista ja paikallista joukkoliikennettä (myös raiteilla), aukioita, penkkejä, vapaata ja epäkaupallista kaupunkitilaa, pienliikkeitä, kulttuuria, viihtyisiä asuntoja ja työpaikkoja sekä vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Uskon voivani paikallaolijoiden enemmistön puolesta sanoa, ettemme halua kaupungin kehittyvän suuntaan, jossa vallitsevat harvainvalta, korruptio, automarketmainen ja näivettynyt keskusta, saasteet, turhat parkkipaikat, ilmastokatastrofi, epätasa-arvo, rahattomuus, liike-elämän ylivalta, kuurous kaupunkilaisten äänelle tai monella tasolla ilmenevä epävarmuus.

Toivomme nyt valtuutetuilta järkeä, korvia, sydäntä, epäitsekkyyttä sekä tekoja. Turun on edettävä rohkeasti omalla tiellä, kehittämässä kestävää ihmis- ja luontoläheistä keskustaa.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.